Auto dagwaarde bepalen

Vul hieronder je kenteken in en ontdek de dagwaarde van je auto

  Merk:

  Model:

  Vervaldatum APK:

  KM stand

  Conditie

  Uw vraagprijs


  Eventuele bijzonderheden/schade

  Naam

  E-mail adres

  Telefoonnummer


  Postcode

  Adres

  Woonplaats

  Hoe kun je de dagwaarde van je auto bepalen?

  Je bent van plan om je oude auto te verkopen en je wilt natuurlijk weten hoeveel die waard is. Als je dat weet, sta je sterker in de onderhandelingen. Het bepalen van de dagwaarde van je auto kan je helpen een idee te krijgen van wat je auto op dit moment waard is op de markt. Maar onthoud dat de dagwaarde niet altijd hetzelfde is als wat je er daadwerkelijk voor kunt krijgen. Laten we eerst uitleggen wat dagwaarde eigenlijk betekent.

  Vragen? Bel ons direct op

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  Wat is een auto dagwaarde?

  De term ‘auto dagwaarde’ zegt eigenlijk al veel. Het betekent gewoon de waarde van je auto op dat moment. Zoals je weet, daalt de waarde van de meeste dingen zodra je ze gebruikt. Maar sommige dingen, zoals oude huizen of zeldzame spullen, kunnen juist meer waard worden naarmate ze ouder worden. De waarde van een huis hangt vooral af van de markt, niet zozeer van hoe oud het is.

  Maar laten we teruggaan naar de auto dagwaarde. Voor gewone auto’s, niet de zeldzame oldtimers, is leeftijd heel belangrijk voor de dagwaarde. Ook wordt gekeken naar hoeveel kilometers erop staan, hoe goed het is onderhouden en welke extra’s erbij zitten, zoals verwarmde stoelen of leren bekleding. Een auto met extra’s zoals dat kan meer waard zijn dan dezelfde auto zonder die extra’s, zelfde leeftijd en kilometers.

  Verschil tussen auto dagwaarde en aanschafwaarde

  Zoals gezegd, is de leeftijd van je auto een grote factor bij het bepalen van de dagwaarde. Hoe ouder de auto, hoe lager meestal de dagwaarde. Het is een beetje zoals wanneer je een nieuwe laptop koopt en de waarde ervan direct daalt zodra je hem uit de verpakking haalt. Zodra je met je nieuwe auto de weg op gaat, daalt eigenlijk al meteen de waarde ervan. Daarom hebben we het concept ‘dagwaarde’ bedacht, om te schatten hoeveel je auto op dat moment ongeveer waard zou zijn. Laat je niet in de war brengen door het woord ‘dag’, want de dagwaarde verandert niet echt van dag tot dag. Het geeft gewoon aan dat het om de huidige waarde gaat.

  Maar er is een verschil tussen de dagwaarde en wat je auto werkelijk kan opbrengen als je hem verkoopt. Hierbij komt de huidige staat van je auto kijken. Bijvoorbeeld, een auto die net in een ongeluk is geweest en total loss is, heeft nog steeds dezelfde dagwaarde als vóór het ongeluk. Maar op de markt voor verkoop is het een ander verhaal. Een auto die naar de sloop moet, zal niet zoveel opbrengen als een auto in goede staat. De staat van de bekleding, krassen, roest, de banden en hoe versleten ze zijn, spelen allemaal een rol in wat je auto werkelijk waard is bij verkoop.

  Vraag en aanbod bij het bepalen van de verkoopwaarde

  Op de verkoopmarkt speelt ook het principe van vraag en aanbod een rol. Een dealer in de stad zal meer interesse hebben in kleine stadsauto’s, terwijl een dealer buiten de stad misschien meer wil betalen voor een 4×4. Over het algemeen hebben dealers of auto verkoop bedrijven veel contacten en kunnen ze wat geduldiger zijn, waardoor je bij hen een redelijke verkoopprijs voor je auto kunt krijgen. Maar als je bijvoorbeeld via platforms zoals AutoScout of Marktplaats verkoopt, is vraag en aanbod nog belangrijker. Als er een vergelijkbare auto wordt aangeboden dichter bij de potentiële koper, zal die meestal die auto kiezen, tenzij jij een lagere prijs vraagt. Als je bijvoorbeeld de enige bent die een specifiek type auto aanbiedt in heel Nederland, heb je meer vrijheid om je eigen prijs te bepalen. Maar bedenk wel, als je de enige bent, zijn er misschien ook niet zoveel mensen die geïnteresseerd zijn om het te kopen.

  Vragen? Chat met ons op WhatsApp

  Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 09:00 – 21:00 uur

  De auto dagwaarde bij aankoop

  Voor wie een nieuwe auto wil kopen, is het ook handig om de dagwaarde van de auto te kennen. Je kunt dan, net zoals bij het bepalen van de verkoopprijs, deze dagwaarde gebruiken om te beslissen hoeveel je wilt bieden op de auto die je wilt kopen. Als de vraagprijs veel hoger is dan de dagwaarde van de auto, zelfs als de auto in perfecte staat is, is dat niet realistisch. Onthoud dat bij schade je verzekeraar alleen een bedrag uitkeert dat overeenkomt met de dagwaarde van de auto. Het is zonde als je meer hebt betaald dan wat de verzekeraar bereid is te vergoeden.

  Onze verkoopservice is gratis en vrijblijvend

  Bij Auto Verkopen Utrecht is het verkopen van je occasion eenvoudiger dan via andere verkoopplatformen of dealers. Binnen 24 uur ontvang je van ons een definitief bod om de verkoop van je auto af te ronden. Geen lastige en ingewikkelde onderhandelingen, maar eerlijke en transparante communicatie. Bovendien wordt de afhandeling via het RDW door ons geregeld, zodat je direct je vrijwaringsbewijs ontvangt.

  Ontvang je bod
  Binnen 2 uur een mooi bod ontvangen?
  Auto Verkopen Utrecht
  Hallo 👋, Wil jij jouw auto verkopen? Stuur mij een whatsapp bericht en binnen 2 uur ontvang je een mooi bod!